вівторок, 19 листопада 2013 р.


ВОРОНЮК Людмила Алімівна,
учитель вищої категорії, «Вчитель-методист»

Анотація до проекту:

 «ЕХО ПЕРЕМОГИ»  комплексний історико – краєзнавчий, навчально-виховний проект присвячений 70-річчю Перемоги  у Великій Вітчизняній війні.

Для кого і для чого цей   проект. Матеріал даного  проекту розрахований на широке коло читачів і стане в нагоді вчителям і учням під час підготовки до тематичних уроків, виховних годин, позакласних заходів, учнівських конференцій; допоможе урізноманітнити навчальну та позакласну діяльність учнів, розширити історичний та літературний світогляди дітей тощо.  Він   містить   методичні рекомендації щодо розробки заходів по відзначенню знаменної дати – 70-річчя Перемоги, матеріали архіву, пошукових загонів юних дослідників-краєзнавців, присвячені невідомим фактам і подіям Великої Вітчизняної війни на прикладі своїх родин, кращі   поетичні твори вчителів та учнів,   презентації та фільми школярів, електронну газету - літопис про роботу пошукових груп. 
  
Над проектом працювали:
Воронюк Л.А., учитель історії Кам’янець-Подільської спеціалізованої І-ІІІ ступенів ЗОШ №5, вчитель вищої категорії,  «Вчитель-методист» - менеджер проекту
Творча група:
 Програмісти і дизайнери сайту – учні  10 класу: Васільцов Денис, Давидов Олександр.
          Редактори віртуальної газети WikiWall, блогів, сайтів – учні 9-а класу: Асташенко Каріна, Дуцик Андрій,Сторожук Віталія.

  Учні  8-11 кл.  автори   міні-проектів.
                                   
Проект складається з наступних розділів:
Стислий опис проекту -  методичні рекомендації, зміст.
Комплексний історико-краєзнавчий проект – повний опис: алгоритм проектної діяльності, план, додатки.
«Наш край в роки Другої світової війни»дослідження  подій 1941-1944рр. на Хмельниччині (за писемними історичними джерелами, інтернет-матеріалами).
«Фотогалерея» - набір фотографій ветеранів війни, ілюстрацій воєнної та повоєнної епохи в Кам’янці-Подільському, історичних пам’яток  міста, місць поховань жертв війни.
«Фільми» -   учнівські  відео - матеріали та фільми «Невідоме життя», «Перемога».
«Привітай солдата Перемоги» - електронні вітальні листівки, вчительська та учнівська поезія.
«Пам’ять серця» - лист ветерану.
«Доля, обпалена війною»інтерв’ю з ветераном війни.
«Дослідницько-пошукова діяльність» - краєзнавчі дослідження школярів.

 Для педагогів, які оберуть темою   уроку чи виховного заходу
 «70 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні», пропоную архівні та власні фактографічні матеріали, звіти пошукових загонів юних дослідників-краєзнавців, присвячені невідомим фактам і подіям Великої Вітчизняної війни на прикладі своїх родин, кращі   поетичні твори вчителів та учнів,  публікації, презентації та фільми школярів, інтерв’ю, електронну газету - літопис про роботу пошукових груп, як продукт результатів участі   школярів у проекті.  Значна частина фактажу подається вперше і висвітлює різні аспекти буття Кам’янеччини і кам’янчан в роки німецької окупації.
 Додатки даної методичної розробки  містять лише Word документи. Презентації, публікації, фільми знаходяться в окремих файлах   на сайті http://valerakravcevich.wix.com/sashadavydov

Немає коментарів:

Дописати коментар